Over ons

Historie van Camp del Saltre

Hoe het allemaal begon

Chateau Camp del Saltre, gelegen aan de rand van het gezellige dorpje Prayssac in het departement “Lot”, is een romantisch 18e-eeuws kasteel omgeven door prachtige natuur en een variatie aan boomsoorten. Het begon allemaal in de zomer van 2001, toen een groep enthousiaste vakantiegangers uit Nederland op weg ging naar Zuid-Frankrijk voor een onvergetelijke vakantie. Tijdens hun reis ontdekten ze dit betoverende kasteeltje en werden verliefd op de charme en historie.

Het kasteel was eigendom van de familie Delbez, die het landgoed te koop aanbood vanwege hun leeftijd en de wens om het door te geven aan de juiste mensen. In 2001 kochten de nieuwe eigenaren het kasteel om het te vormen tot een gastvrij toevluchtsoord. De transformatie begon in januari 2002, en al snel werden de eerste gasten verwelkomd in de prachtig verbouwde appartementen.

Wat begon als een droom werd een realiteit en het succes groeide snel. De gastenverblijven bieden een perfecte mix van comfort en Franse charme. Onze gasten kunnen genieten van het zwembad, een eigen terras en de prachtige omgeving van Prayssac, met tal van activiteiten en historische bezienswaardigheden in de nabije omgeving. Camp del Saltre biedt een unieke kans om te logeren in een historisch kasteel en te genieten van het beste van Zuid-Frankrijk

Gerard delbru derde generatie wijnmaker

Toen kwam de wijn!

 

Het gehele landgoed van Chateau Camp del Saltre, behoorde ooit toe aan de invloedrijke familie Cavaillacs de Borie. Het chateau zelf en de omringende wijngaarden. De wijngaard werd in de 19e eeuw overgenomen door de Delbru-familie, die de traditie van het wijnmaken met veel passie en vakmanschap voortzette. Het chateau zelf met haar bijgebouwen gingen over in handen van de familie Delbez. Gedurende meer dan 100 jaren hebben de Delbru’s de traditie van wijnmaken voortgezet en hun kennis doorgegeven aan de volgende generaties.. 

Weer compleet

Op 1 september 2022 kwam er een nieuwe kans voorbij. Tijdens een gezellig samenzijn met deze buren-wijnmakers, Gerard en Dominique Delbru, bleek dat ze het wijnhuis en de wijngaarden, gelegen rondom het kasteel, wilden verkopen. Er was helaas geen opvolging. En zo werd het gehele landgoed na een periode van meer dan 100 jaar weer samengevoegd, zoals het ooit bedoeld was.

Inmiddels woont Patrick Banis, een tukker met een Frans hart op het chateau en is in de leer bij Gerard Delbru, zodat hij op een dag zelf de wijnen van de Delbru´s kan maken. 

Wijnen

Op Chateau Camp del Saltre maken we rode en rose Malbec en witte Chardonnay wijnen. Ons chateau heeft een AOP status, wat inhoud dat onze Cahors wijnen aan de strengste normen moeten voldoen en een gecontroleerde kwaliteit bevatten.

Chateau Camp del Saltre maakt 6 verschillende wijnen, te weten 3 rode Cahors wijnen: de Le Saltre Noir, een toegankelijke, vaak jongere Malbec wijn, de Malecoste, een houtgerijpte volle rode stoere Malbec wijn en de Revelation, een complexe, zeer gebalanceerde houtgerijpte Malbec wijn. Daarnaast maken we Le Saltre Rose, een frisse, toegankelijke maar smaakvolle rose, LÍnnocence, een heerlijke makkelijke rode wijn en sinds 2022 een frisse toegankelijke Chardonnay, Le Saltre Blanc genaamd.

Wat is er gaande in en rond het chateau?

11 september 2023

De wijnen van Chateau Camp del Saltre

Sinds 1 september 2022 zijn de wijngaarden die rondom het chateau liggen officieel onderdeel geworden..