Chateau Camp del Saltre

24 hectare wijngaard in de Lot

Onze wijngaard

Appelation d’Origine Controlee

Chateau Camp del Saltre bestaat in totaal uit 24 hectare wijngaard, waarvan momenteel 16 hectare beplant is met wijnranken. Chateau Camp del Saltre maakt hierop onder andere AOC gecertificeerde wijnen Malbec wijnen.

AOC staat voor ‘Appelation d’Origine Controlee’ en dat betekent dat onze wijnen de hoogste classificatie hebben voor het Cahors wijngebied en voldoen aan de strenge eisen van de Appelation. 

De Cahors streek, waar onze wijngaard deel van uitmaakt behoort tot de oudste wijnregio’s van Frankrijk en er wordt al wijn gemaakt sinds de tijd van de Romeinen. De typische Malbec wijnen staan bekend om hun mooie volle rode wijnen.  

Chateau Camp del Saltre maakt naast deze rode wijnen ook prijswinnende rose wijnen en sinds dit jaar ook een jonge fruitige chardonnay!

Voor de fijnproevers

Wijn proeven op ons chateau

Hoe kun je weten of iets smaakt, als je het niet geproefd hebt? Wij bieden wijnproeverijen aan op ons chateau.

Komt uw met vrienden, uw gezin of met een groep liefhebbers, wij staan voor u klaar om een onvergetelijk wijnmoment te verzorgen. Het kan zijn dat het te druk is in de wijngaard om een proeverij te organiseren. Daarom raden wij altijd aan van te voren contact op te nemen om een wijnproeverij te reserveren. 

Historie

Het landgoed van Chateau Camp del Saltre behoorde ooit toe aan de invloedrijke familie Cavaillacs de Borie en werd later in de 19e eeuw overgenomen door de Delbru-familie, die de traditie van het wijnmaken met veel passie en vakmanschap voortzette. Gedurende meer dan 100 jaar hebben de Delbru’s de traditie van wijnmaken voortgezet en hun kennis doorgegeven van generatie op generatie. Gerard Delbru, de jongste telg van de familie en inmiddels 70 jaar, werkt nog altijd in onze wijngaard. 

Onze wijnprijzen

Als wijnmaker is het altijd een grote eer om erkenning te krijgen voor de kwaliteit van de wijnen die je maakt. We zijn trots op de prijzen die we door de jaren heen hebben gewonnen en we willen graag enkele van onze hoogtepunten met je delen.

Chateau Camp del Saltre heeft prijzen, waaronder gouden medailles, gewonnen op gerenommeerde internationale wijncompetities. Met als hoogtepunten de gouden medailles bij de International Wine Challenge en Decanter World Wine Awards, twee van de meest prestigieuze wijncompetities ter wereld.